Docker Community Forums

Share and learn in the Docker community.

beta9 on os x fails to start (beta8 was fine)


(Tom Bortels) #1

Expected behavior

docker starts in a reasonable time

Actual behavior

Icon continually shows animation - Menu has “docker is running” greyed out.

Information

  • the output of:
    • pinata diagnose -u on OSX

➜ ~ pinata diagnose -u
OS X: version 10.10.4 (build: 14E46)
Docker.app: version v1.11.0-beta9
Running diagnostic tests:
Error docker ps: timeout after 10.00s
[ERROR] docker-cli docker ps failed: Misc.Failure
[OK] docker-cli
Error docker ps: timeout after 10.00s
Thread 6 killed on uncaught exception Misc.Failure
[OK] Moby booted
[OK] driver.amd64-linux
[OK] vmnetd
[OK] osxfs
[OK] db
[OK] slirp
[OK] menubar
[OK] environment
[OK] Docker
[OK] VT-x
Docker logs are being collected into /tmp/20160428-141343.tar.gz
Most specific failure is: docker ps failed: Misc.Failure
Your unique id is: B2EEF6C7-1A5C-4F24-B6A1-8F4C49F1B3A0

-  `DockerDebugInfo.ps1` using Powershell on Windows
  • a reproducible case if this is a bug, Dockerfiles FTW
  • page URL if this is a docs issue or the name of a man page
  • host distribution and version ( OSX 10.10.x, OSX 10.11.x, Windows, etc )

OS X 10.10.4.

Steps to reproduce the behavior

just let it upgrade.

other maybe useful info

The following errors in syslog seem related:

Apr 28 13:40:03 WUSTB185146-R3R Docker[39556] : Fatal unexpected exception: Transfuse.Socket_closed
Apr 28 13:40:03 WUSTB185146-R3R Docker[39558] : Failed to read the last-start-time key: &strconv.NumError{Func:“ParseInt”, Num:"", Err:(*errors.errorString)(0xc82000a270)}
Apr 28 13:40:11 WUSTB185146-R3R Docker[41530] : Failed to read command from client
Apr 28 13:40:11 WUSTB185146-R3R Docker[41538] : Failed to read the last-start-time key: &strconv.NumError{Func:“ParseInt”, Num:"", Err:(*errors.errorString)(0xc8200701b0)}
Apr 28 13:40:15 WUSTB185146-R3R Docker[41536] : transfused: mount
Apr 28 13:40:15 WUSTB185146-R3R Docker[41536] : transfused: /bin/fusermount
Apr 28 13:40:15 WUSTB185146-R3R Docker[41536] : transfused: -o
Apr 28 13:40:15 WUSTB185146-R3R Docker[41536] : transfused: allow_other,max_read=1048576,subtype=osxfs
Apr 28 13:40:15 WUSTB185146-R3R Docker[41536] : transfused: /Mac
Apr 28 13:40:15 WUSTB185146-R3R Docker[41536] : transfused:


(Tom Bortels) #2

Hey, followup - working now.

I did a docker reset to factory settings, entered my token again, and my password to allow it to do privileged setup, and now it works.

I suspect that I fat-fingered the password for the setup, so that failed, but it didn’t let me know that it had failed, so it barfed when it ran. If that’s the case, just checking that the privileged activity was successful, and re-prompting if not, would eliminate this failure.

gonna go play with beta9 now.